Studio

Breathworksessies

Breathwork sessies

Ademwerk of breathwork is een verzamelnaam voor ademtechnieken, waarmee je bewust je ademhaling stuurt, om processen in je lichaam te beïnvloeden. Het kent vele vormen en het kan enorm krachtig zijn op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Ademhaling is de ‘afstandsbediening’ van je zenuwstelsel; verander je ademhaling en je verandert direct je staat van zijn. Eenvoudige oefeningen kunnen je snel helpen om te ontspannen, meer energie te krijgen of om je focus en concentratie te verhogen. Bij Vayu Yoga werken we met intensere en meer diepgaandere vormen van ademwerk, onder professionele begeleiding, in een veilige setting.

In de ademsessie werken we met verschillende ademhalingspatronen en technieken. De basis is de verbonden /circulaire ademhaling. Van hieruit maken we met behulp van de ademhaling een reis door de verschillende staten van het zenuwstelsel. De sessie stelt je instaat om het denkende, controlerende deel van je brein tijdelijk stop te zetten. In de eerste plaats brengt dit je bewustzijn meer in je lichaam, waar dan ook de eerste sensaties zijn waar te nemen, zoals tintelingen, spierspanning en verkrampingen, trillen en temperatuurwisselingen. Daarna, voorbij de controle, is het mogelijk om een diepe duik in je onderbewustzijn te nemen. Hierin kun je van alles tegenkomen: gevoelens, emoties, ervaringen, herinneringen, inzichten, beelden, visioenen of emotionele blokkades. Hoewel dit soms intens, ongemakkelijk, verdrietig of pijnlijk kan zijn, is de uitnodiging om volledig aanwezig te blijven bij deze sensaties. Door met je ademhaling ruimte te geven aan deze sensaties integreer je deze en kan de energie weer stromen. Soms zijnde sensaties juist bijzonder mooi en ervaar je een intens gevoel van geluk, innerlijke kracht of zelfliefde.

Ademwerk is een zeer krachtige tool voor diepgaand zelfonderzoek en emotionele release. Iedere sessie kan weer totaal anders zijn, soms is het eenbreekijzer, de andere keer subtiel maarde ervaringen zijn vrijwel altijd impactvol en transformerend. Ontzettend waardevol in onze huidige wereld met eindeloos veel triggers.

Een veilige setting vinden wij ontzettend belangrijk. We werken daarom met een kleine groep van 6 tot maximaal 8 personen, waarin voldoende ruimte is voor persoonlijke begeleiding en aandacht. (Mocht jij de voorkeur geven aan een 1:1 sesie, ook dat is mogelijk. Neem hiervoor contact op met Jochem via info@praktijkverwest.nl).

De sessie bestaat uit drie fases. De eerste fase is de voorbereiding op de ademsessie en bestaat o.a. uit een korte uitleg, het activeren en openen van het ademhalingsstelsel en het zetten van een intentie. De actieve fase is de ademsessie zelf en duurt ongeveer 45 minuten. De derde fase is de ontspannings-/ integratiefase en deze duurt ongeveer een half uur.

Tijdens de ademsessie ondersteunen we jouw proces met lichaamswerk; aanraking, massage en/of drukpunten. Uiteraard alleen als dit is voor jou oké is. Tevens wordt de gehele sessie begeleid door muziek, die jou meeneemt op reis.  De sessies worden begeleid door Jochem Verwest, gecertificeerd Breathworkcoach (Breathwork Masterclass level 3) en orthomoleculair kPNI therapeut.

 Wat kan het voor jou betekenen?

• Minder stress, meer ontspanning, meer rust in je hoofd

• Loslaten van blokkades, oude patronen of emoties, zoals verdriet, angst, boosheid

• Een gevoel van vertrouwen, zelfliefde, dankbaarheid, opluchting, helderheid en verbinding

• Een diepere staat van bewustzijn en verbinding met je innerlijke kracht

• Waardevolle inzichten

• Nieuwe inspiratie en motivatie.

Praktisch:

• Je hoeft niets mee te nemen, matjes en dekens zijn aanwezig

• Trek gemakkelijke en comfortabele kleding aan

• Zorg dat je minimaal 3 uur van te voren niets meer eet

• Na afloop is er thee met iets lekkers

Scrol omlaag voor contra indicaties en veiligheidsvoorschriften.

Vrijdag

12 april 2024

18.30 - 21.30 uur

Docent:

Docent:

Jochem Verwest

€50 (1 Rittenkaart Breathwork sessie zonder cacao en microdosering

€60 (1 Rittenkaart Breathwork sessie met cacao en microdosering)

Klik hieronder op 'BOEK NU'

Kies als je al een account hebt: 'Aanmelden' - koop rittenkaart Breathwork sessie (met cacao en microdosering) - aanmelden

Kies als je nieuw bent bij Vayu Yoga: 'Registreer'- koop rittenkaart Breathwork sessie (met cacao en microdosering) - inloggen - account activeren (via email) - aanmelden

Deze les is te boeken via het rooster.

Boek nuGa naar het rooster

Breathwork sessies met cacao en microdosering psilocybine

De informatie die je vind bij 'Breathwork sessie' is ook van toepassing op deze sessies.

In deze ademsessies maken we echter gebruik van een combinatie van cacao en een microdosering psilocybine. Beide hebben afzonderlijk een interessant effect, maar ze versterken elkaar wanneer ze samen worden gebruikt.

Psilocybine is de psychoactieve stof die voorkomt in verschillende paddenstoelen en truffels. Verkoop en gebruik van truffels zijn legaal in Nederland. Een microdosering is een zeer lage en veilige dosering.Een microdosering psylocybine is een ‘niet specifieke versterker’, dit wil zeggen dat het iedere ervaring of sensatie kan versterken of intensiveren. Inde combinatie met ademwerk betekent dit o.a. dat met minder energie, méér bereikt kan worden.

Cacao versterkt het effect van psilocybine.Daarnaast geeft cacao een zachte energie en focus. In Traditionele culturen wordt cacao gezien als een ‘hart-opener’. Het helpt de aandacht vanuit het denken te verplaatsen naar de hartstreek en stelt je meer open voor de ervaring.

Kortom: cacao opent het hart en psilocybine opent subtiel het bewustzijn. Samen kunnen ze het effect van ademwerk versterken.

In de sessie staat het ademwerk centraal. In een klein ritueel zetten we de intentie voor de ademsessie, we nemen daarbij de microdosering en vervolgens drinken we met aandacht en aanwezigheid de cacao.Daarna zal de ademwerk sessie hetzelfde verlopen, zoals beschreven onder 'Breathwork sessie' hierboven.

Veel mensen gebruiken medicatie. Er is nog geen onderzoek gedaan naar de interactie tussen medicatie en een microdosering psilocybine. Overleg bij twijfel met je (huis)arts als je medicatie gebruikt en deel wilt nemen aan een sessie, waarbij een microdosering psilocybine wordt genomen.

Zie voor contra indicaties en veiligheidsvoorschriften onderaaan deze pagina.

Vrijdag

12 april 2024

18.30 - 21.30 uur

Docent:

Docent:

Jochem Verwest

€50 (1 Rittenkaart Breathwork sessie zonder cacao en microdosering

€60 (1 Rittenkaart Breathwork sessie met cacao en microdosering)

Klik hieronder op 'BOEK NU'

Kies als je al een account hebt: 'Aanmelden' - koop rittenkaart Breathwork sessie (met cacao en microdosering) - aanmelden

Kies als je nieuw bent bij Vayu Yoga: 'Registreer'- koop rittenkaart Breathwork sessie (met cacao en microdosering) - inloggen - account activeren (via email) - aanmelden

Deze les is te boeken via het rooster.

Boek nuGa naar het rooster

Veiligheid en contra indicaties

In principe is ademwerk voor ieder mens geschikt en heilzaam, zolang jouw fysieke en mentale gezondheid dit toelaat. Er bestaan een aantal contra-indicaties voor ademwerk, die in acht genomen moeten worden. De belangrijkste contra-indicaties zijn:

Hart- en vaatziekten, verleden met hersen- of hartinfarct, hartritmestoornissen, hoge bloeddruk die niet onder controle is, aneurysma
Psychiatrische aandoeningen (schizofrenie, psychose, bipolaire stoornis, ernstig PTSS) e.a. mentaal-emotionele condities, waarvoor recent opname noodzakelijk was | Zwangerschap | Epilepsie | Diabetes | Nieraandoeningen | Chronische hyperventilatie | Glaucoom en/ of netvliesloslating | Actiefgebruik van recreatieve drugs | Recente chirurgie, hechtingen of verwondingen

Astma is meestal geen contra-indicatie, belangrijk is om je inhalator mee te nemen naar de sessie
De ademsessie wordt begeleid door Jochem Verwest, gecertificeerd Breathwork coach (Breathwork Masterclass level 3). In principe is deze ademsessie voor iedereen geschikt. Op sommige momenten zal intensiever worden geademd. Bij twijfel over deelname dien je altijd te overleggen met je behandelend arts of specialist. De ademwerkbegeleider is verantwoordelijk voor het creëren en verzekeren van een veilige omgeving en setting. Het is de verantwoordelijkheid van de deelnemer om voor zijn eigen fysieke, mentale en emotionele welzijn te zorgen. Je bent zelf aansprakelijk en verantwoordelijk voor deelname aan een ademwerksessie. De begeleider is niet verantwoordelijk voor eventuele negatieve gevolgen.

Ademwerk kan diepe heling brengen op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel niveau. Het is echter in geen geval een vervanging voor therapie, behandeling of medisch advies van een huisarts of andere arts of specialist.

Veel mensen gebruiken medicatie. Er is nog geen onderzoek gedaan naar de interactie tussen medicatie en een microdosering psilocybine. Overleg bij twijfel met je (huis)arts als je medicatie gebruikt.