Studio

Breathworksessies

Breath & sound experience

Een diepe reis naar binnen met een combinatie van ademwerk, sound journey, cacao en microdose!

Deze middag zal Jochem Verwest een diepgaande Breathwork sessie faciliteren. Wendy van Langeveld zal deze gehele sessie begeleiden met live muziek. Na de ademreis neemt Wendy jullie mee verder op reis met haar handpan en andere magische instrumenten! We sluiten de middag af met een heerlijke kop verse biologische soep.

Ademsessie

De ademsessie is een mooie kennismaking met de kracht van ademwerk. Het zal een intense, maar fijne sessie zijn, die je uit je hoofd in je lichaam brengt. Een reis naar binnen, waarbij je een rondleiding krijgt door de verschillende staten van je eigen zenuwstelsel. De sessie is (zoals jij de eerdere sessies van Jochem) niet direct gericht op diepgaand zelfonderzoek, de confrontatie met pijnlijke stukken en/of emotionele release. Toch kun je ook in deze ademsessie meer toegang krijgen tot je onderbewustzijn. Je kunt dus zeker gevoelens, emoties, ervaringen, herinneringen en tegenkomen. Door met je ademhaling ruimte te geven aan deze sensaties integreer je deze en kan de energie weer stromen. De begeleiding met live muziek maakt deze sessie extra bijzonder. We eindigen de ademsessie in eenflow-state, zodat je vanuit een diepe ontspanning de sound journey in zult gaan, om je verder mee te laten voeren op de klanken van de muziek.

Sound journey

De aansluitende sound journey of sound healing zorgt voor een diepe staat van ontspanning en verbinding. Het is een (liggende) vorm van meditatie met klank en geluid. Het is een bijzondere en ontspannende ervaring voor je lichaam en geest en hele fijne manier om de ademsessie te integreren.

Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water en is een goede geleider van geluid. De trillingen zijn voelbaar voor elke cel in je lichaam; je hoort niet alleen met je oren, maar met je hele lichaam. Zo kunnen eventuele blokkades worden opgehevenen kan energie weer gaan stromen. De klanken zullen je helpen om verder naar binnen te keren en brengen je in contact met je gevoel en intuïtie.  

Tijdens de sound journey lig je op een matje met een deken en kussens om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken. Wendy neemt je mee op reis samen met haarinstrumenten, waarin de Handpan de hoofdrol speelt. De diepe klanken van de handpan en drum en de zachte klanken van de klankschaal en steeldrum, zullen jou precies de ervaring geven die je op dat moment nodig hebt.

Cacao en microdosering

Om de ervaring intenser te maken en om je helemaal mee te kunnen laten voeren in deze ervaring starten we de middag met cacao en een microdosering psilocybine. In een klein ritueel zullen we kort na aanvang de microdosering nemen en de cacao drinken. Psilocybine is de psychoactieve stof die voorkomt in verschillende paddenstoelen en truffels. Verkoop en gebruik van truffels zijn legaal in Nederland. Een microdosering is een zeer lage en veilige dosering. Een microdosering psilocybine is een ‘niet specifieke versterker’, dit wil zeggen dat het iedere ervaring of sensatie kan versterken of intensiveren. Cacao versterkt het effect van psilocybine. Daarnaast geeft cacao een zachte energie en focus. In traditionele culturen wordt cacao gezien als een ‘hart-opener’. Het helpt de aandacht van uit het denken te verplaatsen naar de hartstreek en stelt je meer open voor de ervaring. Kortom: cacao opent het hart en psilocybine opent subtiel het bewustzijn en de zintuigen.Samen kunnen ze het effect van ademwerk versterken en de sound journey tot een intensere beleving maken.

Praktisch

•Matjes en dekens zijn aanwezig

•Neem eventueel een eigen kussentje mee

•Trek makkelijke en comfortabele kleding aan

•Eet liefst minimaal 2 uur voor aanvang je laatste maaltijd.

•Na afloop is er verse biologische soep

Zie voor contra indicaties en veiligheidsvoorschriften onderaaan deze pagina.

Zondag

16 april 2023

13.30 - 16.30 uur

Docent:

Docent:

Jochem Verwest

Aanmelden via email naar: info@vayuyoga.nl

Prijs: €75 (incl. cacao, microdose en een kom biologische soep na afloop)

Na betaling via een betaalverzoek is de aanmelding definitief

Afmelden kan tot 24 uur voor aanvang kosteloos via email naar: info@vayuyoga.nl Bij afmeldingen binnen 24 uur voor aanvang wordt het betaalde bedrag in rekening gebracht.

Deze les is te boeken via het rooster.

Boek nuGa naar het rooster

Men only breathwork sessie

Een breathworksessie voor alleen mannen!

Dit belooft een krachtige sessie te worden, waarin je als man de kans krijgt om je innerlijke wereld te verkennen en onderzoeken. Breathwork is juist voor mannen een prachtig instrument om dieper in zichzelf te duiken; niet teveel praten, maar gewoon doen!

In deze sessie brengen we samen een krachtige, verbindende mannelijke energie tot stand. Vanuit deze veilige verbinding kunnen we een diepe duik nemen in ons onderbewustzijn. Voorbij de dagelijkse controle, ‘het denken in oplossingen’,‘altijd maar doorgaan’ en niet willen of kunnen voelen, is een heel grootlandschap te ontdekken. Voor veel mannen is dit landschap vrijwel onbekend. Het kan weerstand of angst oproepen om dit landschap te betreden en soms is de toegang gewoonweg geblokkeerd.

In deze sessie wordt een veilige setting gecreëerd, waarin we d.m.v. onze adem ons zelf en elkaar versterken, zodat we met moed en vertrouwen een stap kunt zetten in dit onbekende landschap. We gebruiken hiervoor verschillende ademhalingstechnieken en patronen die je in staat stellen om het denkende, controlerende deel van je brein tijdelijk stop te zetten. In de eerste plaats brengt dit je bewustzijn meer in je lichaam, waar dan ook de eerste sensaties zijn waar te nemen. Daarna, voorbij de controle, is het mogelijk om een diepe duik in je onderbewustzijn te nemen. Hierin kun je van alles tegenkomen: gevoelens, emoties, ervaringen, herinneringen, inzichten, beelden, visioenen of emotionele blokkades. Hoewel dit soms intens, ongemakkelijk, verdrietig of pijnlijk kan zijn, is de uitnodiging om volledig aanwezig te blijven bij deze sensaties. Door met je ademhaling ruimte te geven aan deze sensaties integreer je deze en kan de energie weer stromen. Soms zijnde sensaties juist bijzonder mooi en ervaar je een intens gevoel van geluk, innerlijke kracht of zelfliefde.

Ademwerk is een zeer krachtige tool voor diepgaand zelfonderzoek en emotionele release. Iedere sessie kan weer totaal anders zijn, soms is het eenbreekijzer, de andere keer subtiel maarde ervaringen zijn vrijwel altijd impactvol en transformerend. Ontzettend waardevol in onze huidige wereld met eindeloos veel triggers. Als mannen gezamenlijk dit proces aangaan schept dit veiligheid, verbondenheid en diepe herkenning!

Een veilige setting vinden wij ontzettend belangrijk. We werken daarom meteen kleine groep van 6 tot 8 personen, waarin voldoende ruimte is voor persoonlijke begeleiding en aandacht.

De sessie bestaat uit drie fases. De eerste fase is de voorbereiding op de ademsessie en bestaat o.a. uit een korte uitleg, het activeren en openen van het ademhalingsstelsel en het zetten van een intentie. De actieve fase is de ademsessie zelf en duurt ongeveer 45 minuten. De derde fase is de ontspannings-/ integratiefase en deze duurt ongeveer een half uur.

Tijdens de ademsessie ondersteunen we jouw proces met lichaamswerk; aanraking, massage en/of drukpunten. Uiteraard alleen als dit is voor jou oké is. Tevens wordt de gehele sessie begeleid door muziek.

De sessies worden begeleid door Jochem Verwest, gecertificeerd Breathworkcoach (Breathwork Masterclass level 3) en orthomoleculair kPNI therapeut.

 Wat kan het voor jou betekenen?

• Minder stress, meer ontspanning, meer rust in je hoofd

• Loslaten van blokkades, oude patronen of emoties, zoals verdriet, angst, boosheid

• Een gevoel van vertrouwen, zelfliefde, dankbaarheid, opluchting, helderheid en verbinding

• Een diepere staat van bewustzijn en verbinding met je innerlijke kracht

• Waardevolle inzichten

• Nieuwe inspiratie en motivatie.

Praktisch:

• Je hoeft niets mee te nemen, matjes en dekens zijn aanwezig

• Trek gemakkelijke en comfortabele kleding aan

• Zorg dat je minimaal 3 uur van te voren niets meer eet

• Na afloop is er thee met iets lekkers

Zie voor contra indicaties en veiligheidsvoorschriften onderaaan deze pagina.

Vrijdag

28 april

18.30 - 21.00

Docent:

Docent:

Jochem Verwest

€50 (1 Rittenkaart Breathwork sessie)

Klik hieronder op 'BOEK NU'

Kies als je al een account hebt: 'Aanmelden' - koop rittenkaart Breathwork sessie - aanmelden

Kies als je nieuw bent bij Vayu Yoga: 'Registreer'- koop rittenkaart Breathwork sessie - inloggen - account activeren (via email) - aanmelden

Afmelden kan tot 24 uur voor aanvang met behoud van credit (in te zetten voor een volgende sessie) via email naar: info@vayuyoga.nl. Bij afmeldingen binnen 24 uur voor aanvang wordt het betaalde bedrag in rekening gebracht.

Deze les is te boeken via het rooster.

Boek nuGa naar het rooster

Breathwork sessies

Ademwerk of breathwork is een verzamelnaam voor ademtechnieken, waarmee je bewust je ademhaling stuurt, om processen in je lichaam te beïnvloeden. Het kent vele vormen en het kan enorm krachtig zijn op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Ademhaling is de ‘afstandsbediening’ van je zenuwstelsel; verander je ademhaling en je verandert direct je staat van zijn. Eenvoudige oefeningen kunnen je snel helpen om te ontspannen, meer energie te krijgen of om je focus en concentratie te verhogen. Bij Vayu Yoga werken we met intensere en meer diepgaandere vormen van ademwerk, onder professionele begeleiding, in een veilige setting.

In de ademsessie werken we met verschillende ademhalingspatronen en technieken. De basis is de verbonden /circulaire ademhaling. Van hieruit maken we met behulp van de ademhaling een reis door de verschillende staten van het zenuwstelsel. De sessie stelt je instaat om het denkende, controlerende deel van je brein tijdelijk stop te zetten. In de eerste plaats brengt dit je bewustzijn meer in je lichaam, waar dan ook de eerste sensaties zijn waar te nemen, zoals tintelingen, spierspanning en verkrampingen, trillen en temperatuurwisselingen. Daarna, voorbij de controle, is het mogelijk om een diepe duik in je onderbewustzijn te nemen. Hierin kun je van alles tegenkomen: gevoelens, emoties, ervaringen, herinneringen, inzichten, beelden, visioenen of emotionele blokkades. Hoewel dit soms intens, ongemakkelijk, verdrietig of pijnlijk kan zijn, is de uitnodiging om volledig aanwezig te blijven bij deze sensaties. Door met je ademhaling ruimte te geven aan deze sensaties integreer je deze en kan de energie weer stromen. Soms zijnde sensaties juist bijzonder mooi en ervaar je een intens gevoel van geluk, innerlijke kracht of zelfliefde.

Ademwerk is een zeer krachtige tool voor diepgaand zelfonderzoek en emotionele release. Iedere sessie kan weer totaal anders zijn, soms is het eenbreekijzer, de andere keer subtiel maarde ervaringen zijn vrijwel altijd impactvol en transformerend. Ontzettend waardevol in onze huidige wereld met eindeloos veel triggers.

Een veilige setting vinden wij ontzettend belangrijk. We werken daarom met een kleine groep van 6 tot maximaal 8 personen, waarin voldoende ruimte is voor persoonlijke begeleiding en aandacht. (Mocht jij de voorkeur geven aan een 1:1 sesie, ook dat is mogelijk. Neem hiervoor contact op met Jochem via info@praktijkverwest.nl).

De sessie bestaat uit drie fases. De eerste fase is de voorbereiding op de ademsessie en bestaat o.a. uit een korte uitleg, het activeren en openen van het ademhalingsstelsel en het zetten van een intentie. De actieve fase is de ademsessie zelf en duurt ongeveer 45 minuten. De derde fase is de ontspannings-/ integratiefase en deze duurt ongeveer een half uur.

Tijdens de ademsessie ondersteunen we jouw proces met lichaamswerk; aanraking, massage en/of drukpunten. Uiteraard alleen als dit is voor jou oké is. Tevens wordt de gehele sessie begeleid door muziek, die jou meeneemt op reis.  De sessies worden begeleid door Jochem Verwest, gecertificeerd Breathworkcoach (Breathwork Masterclass level 3) en orthomoleculair kPNI therapeut.

 Wat kan het voor jou betekenen?

• Minder stress, meer ontspanning, meer rust in je hoofd

• Loslaten van blokkades, oude patronen of emoties, zoals verdriet, angst, boosheid

• Een gevoel van vertrouwen, zelfliefde, dankbaarheid, opluchting, helderheid en verbinding

• Een diepere staat van bewustzijn en verbinding met je innerlijke kracht

• Waardevolle inzichten

• Nieuwe inspiratie en motivatie.

Praktisch:

• Je hoeft niets mee te nemen, matjes en dekens zijn aanwezig

• Trek gemakkelijke en comfortabele kleding aan

• Zorg dat je minimaal 3 uur van te voren niets meer eet

• Na afloop is er thee met iets lekkers

 

Zie voor contra indicaties en veiligheidsvoorschriften onderaan deze pagina.

Data nog niet bekend

Voor vragen en informatie:
info@vayuyoga.nl

Breathwork sessies met cacao en microdosering psilocybine

De informatie die je vind bij 'Breathwork sessie' is ook van toepassing op deze sessies.

In deze ademsessies maken we echter gebruik van een combinatie van cacao en een microdosering psilocybine. Beide hebben afzonderlijk een interessant effect, maar ze versterken elkaar wanneer ze samen worden gebruikt.

Psilocybine is de psychoactieve stof die voorkomt in verschillende paddenstoelen en truffels. Verkoop en gebruik van truffels zijn legaal in Nederland. Een microdosering is een zeer lage en veilige dosering.Een microdosering psylocybine is een ‘niet specifieke versterker’, dit wil zeggen dat het iedere ervaring of sensatie kan versterken of intensiveren. Inde combinatie met ademwerk betekent dit o.a. dat met minder energie, méér bereikt kan worden.

Cacao versterkt het effect van psilocybine.Daarnaast geeft cacao een zachte energie en focus. In Traditionele culturen wordt cacao gezien als een ‘hart-opener’. Het helpt de aandacht vanuit het denken te verplaatsen naar de hartstreek en stelt je meer open voor de ervaring.

Kortom: cacao opent het hart en psilocybine opent subtiel het bewustzijn. Samen kunnen ze het effect van ademwerk versterken.

In de sessie staat het ademwerk centraal. In een klein ritueel zetten we de intentie voor de ademsessie, we nemen daarbij de microdosering en vervolgens drinken we met aandacht en aanwezigheid de cacao.Daarna zal de ademwerk sessie hetzelfde verlopen, zoals beschreven onder 'Breathwork sessie' hierboven.

Veel mensen gebruiken medicatie. Er is nog geen onderzoek gedaan naar de interactie tussen medicatie en een microdosering psilocybine. Overleg bij twijfel met je (huis)arts als je medicatie gebruikt en deel wilt nemen aan een sessie, waarbij een microdosering psilocybine wordt genomen.

Zie voor contra indicaties en veiligheidsvoorschriften onderaaan deze pagina.

Data nog niet bekend

Voor vragen en informatie:
info@vayuyoga.nl

Veiligheid en contra indicaties

In principe is ademwerk voor ieder mens geschikt en heilzaam, zolang jouw fysieke en mentale gezondheid dit toelaat. Er bestaan een aantal contra-indicaties voor ademwerk, die in acht genomen moeten worden. De belangrijkste contra-indicaties zijn:

Hart- en vaatziekten, verleden met hersen- of hartinfarct, hartritmestoornissen, hoge bloeddruk die niet onder controle is, aneurysma
Psychiatrische aandoeningen (schizofrenie, psychose, bipolaire stoornis, ernstig PTSS) e.a. mentaal-emotionele condities, waarvoor recent opname noodzakelijk was | Zwangerschap | Epilepsie | Diabetes | Nieraandoeningen | Chronische hyperventilatie | Glaucoom en/ of netvliesloslating | Actiefgebruik van recreatieve drugs | Recente chirurgie, hechtingen of verwondingen

Astma is meestal geen contra-indicatie, belangrijk is om je inhalator mee te nemen naar de sessie
De ademsessie wordt begeleid door Jochem Verwest, gecertificeerd Breathwork coach (Breathwork Masterclass level 3). In principe is deze ademsessie voor iedereen geschikt. Op sommige momenten zal intensiever worden geademd. Bij twijfel over deelname dien je altijd te overleggen met je behandelend arts of specialist. De ademwerkbegeleider is verantwoordelijk voor het creëren en verzekeren van een veilige omgeving en setting. Het is de verantwoordelijkheid van de deelnemer om voor zijn eigen fysieke, mentale en emotionele welzijn te zorgen. Je bent zelf aansprakelijk en verantwoordelijk voor deelname aan een ademwerksessie. De begeleider is niet verantwoordelijk voor eventuele negatieve gevolgen.

Ademwerk kan diepe heling brengen op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel niveau. Het is echter in geen geval een vervanging voor therapie, behandeling of medisch advies van een huisarts of andere arts of specialist.

Veel mensen gebruiken medicatie. Er is nog geen onderzoek gedaan naar de interactie tussen medicatie en een microdosering psilocybine. Overleg bij twijfel met je (huis)arts als je medicatie gebruikt.