Studio

Workshops

Intro to Core Flow Yoga - Teacher Workshop

Krijg een totaal ander perspectief op je practice door de dynamische, nieuwe, interessante Vinyasa Core Flow. Vinyasa Core Flow is een vorm van core alignment yoga door middel van een op vinyasa gebaseerde beoefening. Marlene ontwikkelde de Core Flow Practice ontwikkeld op basis van haar eigen core principes en Core Strenght Vinyasa studies die ze deed in 2008.

In deze workshop leer je:

- de core principes

- core uitlijning

- de core bewegingen

- de specifieke core transities

- het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen in de core spieren

Je oefent met meer uitlijning terwijl je de belangrijke spiergroepen versterkt, waardoor alle houdingen gemakkelijker worden. Je zult ontdekken en leren hoe je de eenheid van core spieren kunt gebruiken om verbinding te maken met je centrum en je stabiliteit kunt vergroten als een efficiënte totale lichaam transformatie.

'Be ready to move and sweat through a dance of core movements, learn tot ride the core wave'

Marlene Henny is één van de toonaangevende en meest ervaren Vinyasa yogadocenten van Nederland. Ze heeft haar eigen unieke merk ontwikkeld; creatieve Vinyasa en dynamische Core Flow, wat ze oa doceert aan de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Daarbij heeft Marlene haar eigen Vinyasa Yoga Teacher Training en geeft ze workshops, Teacher Trainingen en yoga retreats in binnen- en buitenland.

Zaterdag

19 maart 2022

15.00 - 17.00 uur

Docent:

Docent:

Marlene Henny

Teachers Vayu Yoga: €38

Teachers extern: €40

(prijzen zijn incl. 21% btw)

Deze les is te boeken via het rooster.

Boek nuGa naar het rooster

Yin Yoga & Het innerlijke subtiele lichaam

Veel wijsheid tradities werken in het fysieke lichaam, maar hoewel het in het begin vaag lijkt, kunnen we ook in de innerlijke subtiele lagen van het lichaam werken.

In deze workshop neemt Florence je mee in deze reis van innerlijke yoga. Meditatie, pranayama (ademhaling), yin yoga en de meridianen staan centraal in deze workshop.

Florence beoefent al jaren verschillende vormen van yoga en meditatie. Zij combineerde dit altijd met een een drukke baan om de juiste balans te houden. Ze heeft ervaren dat yoga heel goed werkt op de fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid.

Sinds 2016 is Florence zich meer gaan toeleggen op Yin Yoga en Yin Yang Yoga. Compassie, veiligheid, de energiebanen van de meridianen en mindful meditatie zijn belangrijke thema's in haar lessen. In 2020 is zij zich gaan specialiseren in Yoga Therapy, deze therapeutische vorm is gericht op één persoon en is afgestemd op zijn of haar behoeftes. Hierbij kun je denken aan mensen met long-covid, auto-immune ziektes, hartproblemen, burn-out klachten, diabetes, etc. De focus ligt altijd op wat er op dat moment wel mogelijk is.

Zaterdag

19 februari 2022

13.00 - 15.00

Docent:

Docent:

Florence van der Poel

Leden: €22

Niet leden: €25

Deze les is te boeken via het rooster.

Boek nuGa naar het rooster

Workshop Chakra's

'Alles is energie'

Heb je deze uitdrukking wel eens gehoord? Misschien kun je je er weinig bij voorstellen maar het betekent dat alles van zichtbare of onzichtbare deeltjes gemaakt is. Ook je lichaam bestaat uit energie. Het wordt omringd door verschillende velden van energie en er zijn zeven centra die de energie kanaliseren. Dat zijn de chakra’s. Een chakra is een soort wiel of een draaikolk van energie. Ze zitten op de middellijn van je lichaam (wervelkolom), van onder naar boven. Elk van de zeven chakra’s heeft zijn eigen werkingsgebied.

Er stroomt altijd energie door je heen, ook al zie je die niet. Het is energie uit de kosmos en uit de aarde. Een constante stroom die omhoog en omlaag loopt. De chakra’s zorgen ervoor dat deze zonder problemen door kan lopen. Maar soms kunnen de chakra's geblokkeerd raken en dan zal de energie stagneren. Hierdoor kunnen klachten ontstaan, die gerelateerd zijn aan één van de zeven chakra's.

Door oefeningen of behandelingen (bijvoorbeeld met een klankschaal) kunnen chakra’s meer openen en sluiten.  Zo heb je ook yogahoudingen die vooral op één bepaald chakra werken.

Vind je dit interessant en zou je graag wat meer willen horen over chakra’s? Dan is deze workshop iets voor jou! In de workshop chakra's lichten we een tipje van de sluier op over chakra’s en gaan we de yogahoudingen oefenen die op de specifieke chakra’s werken. Daarnaast een meditatie die zich richt op de chakra’s en een heerlijke ontspanning waarbij je alle chakra’s denkbeeldig afgaat.

Meer weten over Evelyn? Kijk onder Studio bij Teachers!


Zaterdag

5 maart

13.00 - 15.00

Docent:

Evelyn Geijteman

Docent:

Leden: €22
Niet leden: €25

Deze les is te boeken via het rooster.

Boek nuGa naar het rooster