Studio

Workshops

YOGA & GOLF is a perfect match!

Een unieke kans om beter en langer te mogen genieten van het golfspel

Door: Evelyn Geijteman en Linda Gruber

Evelyn is een breed opgeleid en ervaren yogadocent. Zij heeft in ’t Gooi veel ervaring opgedaan met yogalessen aan golfers. Bij Vayu Yoga geeft zij les in diverse yogastijlen. Daarnaast werkt zij zelfstandig als personal- en lichaamsgericht coach en houdt zij zich actief bezig met het geven van meditatie- en mindfulness trainingen.

Linda heeft een vrijgevestigde fysiotherapie praktijk(Nano Fysiotherapie) in Kapelle en op de golfclub ‘The Dutch’ in Spijk. Zij heeft ervaring met de professionele top golfsport door samenwerking met pro’s op het hoogste niveau, o.a. Phil Allen. Linda is gespecialiseerd in de gehele keten van het lichaam en maakt gebruik van verschillende interventies zoals Nano Cell Care therapie, echografie, dry needling en Percutane Elektrolyse.

Yoga kan ervoor zorgen dat golfers soepeler worden en dat ze zich beter kunnen focussen. Het neerzetten van goede prestaties op de golfbaan, gaat veel verder dan een perfecte techniek. Soepel zijn in de heupen en schouders en daarnaast beschikken over een sterke (onder)rugzijn bijvoorbeeld minstens zo belangrijk. Maar ook een rustige en juiste mindset is essentieel op de golfbaan. Golf is uiteindelijk een combinatievan lenigheid, juiste techniek, kracht, concentratie, correcte balans en een mate van ontspannenheid. Zou jij jouw golfswing willen verbeteren door aan de slag te gaan met jouw lichaam? Dan is deze workshop iets voor jou!

Tijdens deze introductie workshop ga je ervaren dat yoga niet zweverig is maar kan leiden tot: meer kracht, betere stabiliteit, hogere snelheid en meer zelfvertrouwen in je golfspel.

Het programma richt zich op het optimaliseren van de golfswing binnen jouw fysieke mogelijkheden. Daarnaast krijg je concentratie- en mindfulness oefeningen aangereikt om beter te kunnen focussen waardoor je gaandeweg meer balans in je lichaam en geest kunt gaan ervaren.

Maar eerst begin je met een aantal TPI (Titleist Performance Institute) testen, afgenomen door LindaGruber zodat duidelijk wordt waar de fysieke beperkingen in de swing zich bij jou bevinden. Vervolgens zal zij op efficiënte wijze in samenwerking met Evelyn oefeningen aanreiken die je gaan ondersteunen in je golfspel en toegang geven tot je volledige potentieel in jouw swing.

Deze workshop laat je kennismaken met gerichte yogahoudingen en oefeningen die je in het golfspel kunnen gaan ondersteunen. Waardoor je niet alleen jouw golflichaam meer onder controle krijgt maar ook een meer ontspannen en veerkrachtig golfspel zult gaan spelen. Dit alles voorkomt ook mede bepaalde blessures op termijn.

·     Max. 10 deelnemers

·     Draag gemakkelijke (sport)kleding en geen schoenen in de zaal

·     Yoga attributen zijn aanwezig in de studio

·     Mocht er na deze workshop genoeg belangstelling zijn dan wordt het programma verder uitgebreid naar een 6-weekse cursus.

 Voor meerinformatie of vragen; email naar info@vayuyoga.nl

Zaterdag

25 juni 2022

13.00 - 15.00

Docent:

Evelyn Geijteman

Docent:

Linda Gruber

Leden Vayu Yoga: €38

Niet leden: €40

incl. gebruik yogamatten en andere attributen

Afmelden kan tot 72 uur voor aanvang kosteloos via email naar: info@vayuyoga.nl. Tussen 72 en 48 uur voor aanvang wordt 50% van het betaalde bedrag teruggestort. Bij afmelden binnen 48 uur voor aanvang wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Deze les is te boeken via het rooster.

Boek nuGa naar het rooster