Lesrooster

Judith Nieuwenhuijse

Met de opening van Vayu Yoga ging er voor eigenaresse en yogadocent Judith een droom in vervulling. Toen ze in 2017 begon met lesgeven, ontstond bij haar al snel het verlangen om ooit een eigen studio te openen waar ze ‘haar’ yogi’s de totaalbeleving van yoga zou kunnen geven.

Bewegen heeft altijd een belangrijke rol in het leven van Judith gespeeld. Ze deed aan klassiek- en jazzballet, bracht heel wat tijd door in de sportschool en was een fervent Pilates beoefenaar. Toen ze in aanraking kwam met Ashtanga Yoga was dat liefde op het eerste gezicht. Het uitdagende en energieke sprak haar meteen aan. Gaandeweg merkte ze dat Ashtanga yoga haar kracht en souplesse bracht, zowel fysiek als mentaal.

Als snel voelde Judith dat zij zich verder wilde verdiepen in Ashtanga Yoga en startte ze haar opleiding aan de Ashtanga Yoga Academy. De afgelopen jaren heeft Judith zich verder ontwikkeld als docent door workshops en Teacher Trainingen te volgen bij o.a. Manju Pattabi Jois (zoon van de grondlegger van de Ashtanga Yoga), Laruga Glaser, David Swenson, Marlene Henny en Gabe Azoulay.

In haar lessen deelt Judith met veel enthousiasme en gedrevenheid haar passie voor yoga. Ze hoopt haar studenten te inspireren hun lichaamsbewustzijn te vergroten en wil hen de positieve effecten van yoga laten ervaren. Met duidelijke aanwijzingen daagt ze yogi’s graag uit om binnen hun eigen mogelijkheden steeds een stapje verder te komen. Judith wil dat iedereen zich welkom voelt in haar lessen en hoopt dat ook jij straks met een fijn en voldaan gevoel de studio uitloopt.

Yolande Wassink

Als dochter van een gymnastiekleraar en een opleiding aan de Academie voor Lichamelijke opvoeding heeft een groot deel van het leven van Yolande in het teken gestaan van sport, bewegen en lesgeven. De ontdekking van yoga gaf hieraan voor haar een extra dimensie. Niet het resultaat of de winst, maar bewustwording van het eigen lichaam, de ademhaling en de mind staan centraal. Het doel van de yoga poses is het harmoniseren van de energiestromen, de Chi, in het lichaam. Door groeiende behoefte aan meer achtergrondinformatie en kennis is Yolande in 2018 gestart aan de opleiding ‘The Art of Teaching Yoga’ van Joachim Meire. Lesgeven was voor haar niet het doel, maar nu het zo gelopen is ervaart ze het als een geschenk. Inmiddels heeft ze ook een Yin Yoga opleiding (van Annat Geiger & Marcel Vis) afgerond en is ze alweer gestart met de volgende Teacher Training. Yolande hoopt in haar lessen mensen te inspireren en te laten ervaren dat beoefening van yoga de lichamelijke en mentale gezondheid positief kan beïnvloeden. Dat bovendien ervaringen op de mat zich uiteindelijk kunnen vertalen naar het dagelijks leven.

Paul Houweling

Paul is als fanatiek sporter in aanraking gekomen met yoga. Met het werken aan zijn stabiliteit, balans en flexibiliteit, wist hij blessures te voorkomen. Daarnaast leerde hij door yoga te ontspannen en hielp het hem om zijn lichaamsbewustzijn te vergroten. Dit zijn voor Paul tevens belangrijke elementen om effectief te blijven in zijn werk als manager en zelfstandig coach. De combinatie van fysieke en mentale oefening die yoga biedt, is de reden dat Paul vrijwel dagelijks op de mat staat.

In 2019 nam hij deel aan de Teacher Training van Manju Pattabhi Jois, de zoon van Ashtanga-grondlegger Sri Krishna Pattabhi Jois. Zijn enthousiasme was groot. Hij schreef zich na afloop direct in voor de docentopleiding bij de Ashtanga Yoga Academy (AYA) en na afronding hiervan is hij gestart met lesgeven. Paul motiveert studenten om op hun eigen tempo steeds verder te groeien in hun practice. Hij moedigt hen aan grenzen te verleggen, zonder over grenzen heen te gaan. Paul vindt het belangrijk dat iedereen op zijn niveau mee kan komen en fysiek en mentaal in balans de les uitgaat. ‘De weg naar buiten begint binnen’ is dan ook het motto in zijn lessen.

Hans de Vries

Na vele jaren van intensief sporten vond Hans uiteindelijk in yoga zijn focus. Yoga is voor hem zijn dagelijkse portie fysieke en mentale krachttraining en het houdt hem sterk, soepel en met beide benen stevig op de grond. Yoga geeft hem een plaats in de wereld en verbindt hem met de mensen om hem heen. Hans heeft zijn opleidingen tot yogadocent gevolgd bij uitstekende leerscholen (Ashtanga Yoga Academy, Yogasite, AALO) en geweldige docenten (Manju Jois, David Swenson, David Williams, Robert Boustany). Zijn belangrijkste doel als yogadocent is voor Hans dat zijn lessen geschikt zijn voor iedereen. Ongeacht of je dagelijks yoga beoefent of slechts één keer per week. Leeftijd, lichaamsbouw, aanleg of blessures zijn geen beperkingen voor yoga. Zij bieden juist kansen om je fysiek, energetisch, mentaal en emotioneel te ontwikkelen.